VVS installation i bostäder

 
När du bygger nytt eller renoverar hemma är diverse installationer nödvändiga för att kök och badrum ska fungera. Du behöver hjälp från professionella och certifierade rörmokare och VVS installatörer för att byta blandare, tvättmaskin, diskmaskin och så vidare.

Vad är viktigt att tänka på i samband med VVS installation? Finns det några smarta tips i samband med köp av vitvaror, blandare och kranar? Fortsätt läs för att ta del av våra tips och råd.

Rätt och korrekt installation

installation av köksblandare

Den praktiska funktionen är A och O när det gäller dina olika VVS installationer i hemmet. Ett rörsystem som inte fungerar som sig bör eller opraktiska vattenblandare blir snabbt ett problem i vardagen. Därför är det av stor vikt att VVS installationen utförs av erfaren och kunnig personal – rättare sagt certifierade VVS experter. Välj med omsorg VVS firma i samband med byggnation eller renovering för att säkerställa att installationen av vatten och el sker på rätt sätt.

Tänk även på att förplanera installationen av vitvaror i ditt hem för att i bästa mån skapa en bekväm och funktionell användning. En diskmaskin som placeras på ett ologiskt ställe kommer med stor sannolikhet leda till irritation. Samma sak gäller vattenkran och blandare i köket där det är viktigt med korrekta mått samt praktiska blandarsystem för varmt- och kallt vatten. Det ska inte kännas krångligt att jobba i köket – tvärtom bör all VVS installation ske utifrån ett noga genomtänkt användande.
 
Tänk på radon innan du köper ett nytt hus. Läs mer.

Valet av produkter

Idag är utbudet enormt när det gäller all typ av VVS installation och då inte minst med tanke på att handeln av vitvaror ökat avsevärt på nätet under senare tid. Tillverkarna är många och konkurrensen hård, vilket innebär att teknik och design är viktiga konkurrensfaktorer.

Funktioner varierar mellan diskmaskiner, tvättmaskiner och andra vitvaror, så du bör helst vara påläst inför köpet. Utgå från vad som är viktigt för dig samtidigt som du måste förhålla dig till kökets (eller badrummets) förutsättningar.

Självklart går det att välja vitvaror och produkter baserade på en särskild stil eller design. Möjligheterna är som sagt många både när det gäller utseende och funktion, men det är samtidigt viktigt att förhålla dig till det väsentliga. Det vill säga att allt ska fungera som sig bör och att vardagen i köket eller badrummet ska vara bekväm. Färg och material spelar en viktig roll, men det stående tipset är att prioritera den praktiska planeringen av VVS installationen i hemmet.
 
val av produkter för badrummet

Viktiga saker i samband med VVS installation:

– Kostnadseffektiva funktioner
– Hållbara och säkra lösningar
– Certifierade VVS montörer
 
 

Yawi Rör & Fastighetskonsulterna

– Stockholm & Uppsala

Adress: Värmdövägen 120

131 60 Nacka

Telefon: 010-410 06 00
Mail: info@yawi.se

Kontakta oss på redaktionen.